gravidträna

Fråga: Tränar ni under graviditeten och i så fall vad?

Jag har alltid tränat ganska mycket på gym och pass som bodypump, combat, step up etc. Men när jag flyttade i november kunde jag inte behålla mitt träningskort och än har jag inte skaffat något nytt. Jag frågade min barnmorska om träning och hon sa att så länge det inte gör ont kan man träna men att just body combat och boxning kanske inte är det bästa. Är väldigt sugen på att komma igång igen med träningen då jag känner att mina armar förlorar muskler, ryggen behöves byggas upp för graviditeten och jag vill inte gå upp mer i vikt än nödvändigt. Frågan är vad ska jag träna? Ska jag bara köpa gymkort och hoppas att de kan frysa det efter juni då bebisen kommer eller ska jag köra kombinerat gym/pass/sim kort fast jag inte brukar simma alls? Hade köpt passkort direkt om gravidyoga ingått men nu får man ju köpa sådana kurser separat tyvärr... Någon som kan hjälpa mig i detta beslut?


Kommentarer
Postat av: mathilda

Ja tänk om man kunde ha den diciplinen på sig själv , jag hatar att träna men är samtidigt jätterädd för att gå upp för mycket i vikt under min graviditet som jag inte kommer kunna gå ner sedan. Hur gammal är du?

2010-01-13 @ 18:14:05
URL: http://frilander.blogg.se/
Postat av: Äwiis - gravid i vecka 27

tack tack :)

jaha vad kul, tiden går snabbt, snart är du också i v. 27 ;P

2010-01-13 @ 18:20:28
URL: http://ewakarlsson.blogg.se/
Postat av: thenewkid

Mathilda: Jag är 33 så behöver träning :)

2010-01-13 @ 18:20:57
URL: http://thenewkidintown.blogg.se/
Postat av: Janni

Hej!

Ja är ute och går så mycket som möjligt men tränar inget på gym. Har varit sugen på det men bara inte blivit av!

Lycka till:)

2010-01-13 @ 19:03:48
URL: http://jhfashion.blogg.se/
Postat av: Tova

Klurig fråga, men för mig har det ändå varit väldigt enkelt: Jag har gjort det som känts naturligt och bra för kroppen. (Vilket iofs inte är lätt att veta på förhand ;))

Raska promenader, gravidjympa, qi gong, yoga, och lätt styrketräning av armar, rygg och ben. Hård konditionsträning ska man ju vara försiktig med. Trodde först jag skulle få "träningsabstinens", men man får ju liksom ett annat lugn i kroppen under graviditeten, och jag har verkligen kunnat njuta av de mer lugna/meditativa träningsformerna istället :) (yoga kommer jag t.ex. definitivt fortsätta med även efter bebisfödandet)

2010-01-13 @ 21:09:02
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet
Postat av: Lilla Mysan

Först kom illamåendet som däckade mig fullständigt. Sen kom den massiva tröttheten. Och nu en föreliggande moderkaka. Så, nej, jag har inte tränat något. Dessutom pendlar jag 20 mil/dag och är hemifrån 12-13 timmar/dag, så det skulle ändå inte hinnas med. Tyvärr, för jag skulle behöva det.

2010-01-13 @ 23:01:05
URL: http://lillamysan.se
Postat av: Fride

ja men jag är bara i v. 26 och har redan typ allt. Är grymt ivrig ;) Det är ju hur roligt som helst att köpa.

2010-01-14 @ 00:10:06
URL: http://inutimagen.blogg.se/
Postat av: anouk - Gravid

Jag har letat efter gravidträning/yoga/simning kring där jag bor men utan reasultat. Riktigt synd-.. Har börjat simma lite iaf. Käns skonsamt mot kroppen. Vågar mig inte riktigt på ngt mer avancerat=/

2010-01-18 @ 11:35:56
URL: http://anouk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0