gravidsushi

Idag besökte jag en utav Stockholms bästa sushibarer, Murasaki vid Medborgarplatsen. När jag först blev gravid såg jag med skräck framför mig hur mina sushimiddagar försvann och att jag skulle få leva 9 månader utan denna fantastiska smakupplevelse.

Men nu vet jag bättre och idag njöt jag både av misosoppa ...

... och räk + avocadosushi (självklart tillsammans med wasabi och ingefära). På Murasaki är riset klibigt ljummet,, avocadon smälter i munnen och det är perfektion.

Min kille njöt av den möra laxen och jag slapp bli sådär tarm-onts-mätt som jag blir av fet mat nu för tiden. Har dock hört att man kan äta laxsushi när man är gravid men vet inte om det stämmer, någon som vet?!


Kommentarer
Postat av: Lilla Mysan

Jupp, det kan man. Fråga om fisken varit fryst innan bara. Och så ska sushin såklart vara färsk och inte komma från någon plastförpackning på ICA (hemska tanke!). Här i Uppsala har vi för övrigt världens bästa sushihak - Yukikos. Testa det om du har "vägarna förbi" nångång :)

2010-01-10 @ 16:58:09
URL: http://lillamysan.se
Postat av: thenewkid

tack för tipset - fryst lax är det som gäller alltså!

2010-01-11 @ 16:50:03
URL: http://thenewkidintown.blogg.se/
Postat av: Sara

VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA???? KAN MAN???????? Jag har inte vågat äta sushi sedan stickan visade plus, saknar det så sjukt mycket! Men hur vanligt är det att "ute" ställen har fryst fisken innan? Att man kan göra det hemma sjäv vet jag ju men....åhhh, sushi till helgen då kanske!

2010-01-11 @ 19:25:07
URL: http://saralundqvist.webblogg.se/
Postat av: thenewkid

Vet inte hur vanligt det är men jag kör oftast med räka o avocado - då är man ju safe :)

2010-01-11 @ 19:47:06
URL: http://thenewkidintown.blogg.se/
Postat av: studerande dietist

All sushi-fisk i sverige ska frysas 3 dygn innan den tinnas och används på sushi-resturanger.Eventuella parasiter dör vid -18 grader. Ät bara sushi som är nyligen gjort. Jag skulle säga att det är mer safe med sushi än kallrökt och gravad lax.

2010-01-11 @ 20:49:02
Postat av: Sandra

Ja visst har hon en helt underbar frisyr! :) Har aldrig testat deras sushi men när jag var gravid brukade vi äta på Rice, nybrogatan, då åt jag alltid "mammasushi" låter så kul när de erbjuder mamashusshi :) det var bra tycker jag.. :) Grattis till graviditeten :)

2010-01-11 @ 23:55:49
URL: http://alexxandria.blogg.se/
Postat av: Tova

Jag blev såå lycklig när jag upptäckte att man kunde äta sushi sopm gravid.

Lösningen heter: fryst fisk.

De flesta svenska sushiställen använder nämligen fisk som varit frusen (fråga!), och då försvinner de farliga bakterierna från exempelvis laxen.

Sen är det nog inte hela världen om du skulle få i dig en vanlig "rå bit" heller, själv har jag nog syndat på många punkter, heh. :P

2010-01-12 @ 11:09:49
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet
Postat av: Tova

Haha oops, såg att någon redat tipsat om just detta. Lycka till med graviditeten för övrigt, själv är jag i v 40 nu och väntar bara på att lillgrabben ska ploppa ut ;)

kram

2010-01-12 @ 11:10:34
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0